PRVA OVOGODIŠNJA PREMIJERA KRUŠEVAČKOG POZORIŠTA

Andjela Punoševac 13-02-2021

U Kruševačkom pozorištu 5. februara odigrana je premijera predstave ,,Za sad je sve ok", čiju režiju potpisuje beogradska rediteljka Snežana Trišić, dok je dramaturg komada Nataša Rajković iz Zagreba. U glumačkoj postavi našli su se: Dejan Tončić, Nikola Rakić, Bojan Veljović i Biljana Nikolić. Oni su po prvi put, dobili preliku da se oprobaju i kao pisci dramskog teksta. Zbog, još uvek aktuelne epidemiološke situacije i manjeg broja gledalaca u publici, predstava je igrana tri dana zaredom.

​Ova predstava nastala je kao rezultat interakcije autorskog tima i glumaca. U njoj je prikazana jedna nova svakodnevica, u vremenu pandemije i situacije u kojima se može pronaći svako od nas.

​- Naši likovi grade neke tajne svetove i sanjaju neobične snove u dnevnoj ili bolničkoj sobi. Ti snovi su njihova bekstva od realnosti i pribežišta. Tražili smo ih kroz svoja iskustva i naše tajne prostore slobode, i teško je razgraničiti šta je tu glumačko lično „ja“, a šta je pozorišno. Tačna granica i dijagnoza ne postoji, jer je skrivena tema ove priče ljubav, a tu nema prave dijagnoze, vakcine ili leka - kaže rediteljka Snežana Trišić. Ona dalje ističe da je veoma zadovoljna reakcijama publike i posećenošću predstave u prve tri večeri prikazivanja. Dodaje da komad ima interaktivni karater i da je upravo zbog toga reakcija gledalac veoma važna.

​Budući da je ovo prva premijera ove godine i da su se, kako glumci, tako i publika posle dužeg vremena vratili u pozorišnu salu, značaj projekta je mnogo veći. Glumačka ekipa predstave slaže se u tome, da će ovo premijerno izvođenje zauvek pamtiti.

- Mislim da nikad nisam imao željeniju i dražu premijeru, nego ovu. Posle godinu i nešto dana, stati pred koliko-toliko punom salom, velika je radost za glumca - kaže glumac Dejan Tončić.

​Saradnja sa Snežanom Trišić za kruševačke glumce bila je veoma dragoceno iskustvo. Oni ističu da je reč o vrhunskom profesionalcu, koji zna šta hoće, da mnogo daje, ali mnogo i traži od glumaca sa kojima radi.

​- Pružena mi je sloboda, da se po prvi put oprobam i kao pisac, pa mi je ovaj proces privatno draži, jer ima dosta ličnog u predstavi - priča glumac Nikola Rakić.

​Oni su odradili svoj deo posla i sada pozivaju publiku da dođe u pozorište i da konačni sud.

- Nismo ,,ciljali" ni na koga, predstava je namenjena svima! Ne bih da izneverim bilo čija očekivanja, te u tom smislu ne želim da sugerišem publici šta da očekuje. Činjenica da imamo novu predstavu, koju možemo da igramo u ovim okolnostima, je više nego dovoljan razlog da ljudi dođu u pozorište - zaključuje glumica Biljana Nikolić.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar