ODRŽANA SEDNICA OO ZA OBELEŽAVANJE 650 GODINA GRADA KRUŠEVCA

J. M. 21-02-2021

Plan nam je da Kruševljanima i ostatku Srbije pokažemo da je ovo grad koji poštuje tradiciju, kazala je nakon sednice Organizacionog odbora za obeležavanje 650 godina od osnivanja grada Kruševca, gradonačelnica Jasmina Palurović i dodala da je, uz tradicionalne programe koji se realizuju godinama unazad, ove godine planirano postavljanje spomenika Knezu Lazaru na lokaciji Stari aerodrom, osveštanje Crkve Knezu Lazaru u kasarni, kao i završetak brojnih infrastrukturnih projekata poput završetka glavnog gradskog trga.

- Plan nam je da i predsednik, koliko mu obaveze dozvole, bude prisutan na tradicionalnom polaganju venaca na Spomenik kosovskim junacima. Dobili smo novog patrijarha, te ćemo se potruditi da i on bude na svečanoj Litiji koja se održava tradicionalno 28. juna. Takođe, planiramo da i ministarstva dovedemo u naš grad, da svako ministarstvo kaže šta je uradilo za Kruševac i čime smo mi konkurisali. Cilj nam je da, na ovako važan jubilej, okupimo sve ono što je najbitnije u našoj zemlji i da dostojno obeležimo ovako važnu godišnjicu, ovoliki broj godina trajanja jednog grada – kazala je Palurović

Ovo je prva u nizu planiranih sednica Organizacionog odbora za obeležavanje 650 godina od osnivanja grada, a kojom je predsedavao direktor BIA Bratislav Gašić. Među članovima su i tri ministarke, Maja Gojković, Darija Kisić Tepavčević i Marija Obradović, a kako ističe gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, ostvarenje planiranih aktivnosti umnogome će zavisiti od epidemiološke situacije. Kako je navela, cela godina biće u duhu Vidovdana, ali i borbe da se ova pandemija zaustavi i da se vratimo normalnom životu.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar