OTVOREN JAVNI POZIV ZA PROJEKTE PROMOCIJE NAUKE. ROK DO 29. APRILA

J.M. 06-04-2021

Centar za promociju nauke raspisao je Javni poziv za podnošenje prijava za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke. Javni poziv odnosi se na sva zainteresovana naučna, naučnostručna društva, škole, centre za stručno usavršavanje, udruženja i druge organizacije, ali i pojedince preko naučnih klubova koji mogu da podnesu svoje prijave za izbor projekata promocije i popularizacije nauke i tehnike, kojima Centar pruža finansijsku podršku.

- Bilo ko, nevezano za godine ili status, može da aplicira na osnovu Javnog poziva. Važno je da projekat približi nauku deci, mladima, ali i svima ostalima. Planirano je da se tim projektima obuhvate gotovo sva dečica iz naših škola, a verujemo da će im biti interesantno – kaže Nikola Džugurdić, direktor Centra za stručno usavršavanje Kruševac.

Cilj Javnog poziva je podizanje nivoa naučne pismenosti i širenja naučne kulture sprovođenjem postupka decentralizacije promocije i popularizacije nauke na teritoriji Republike Srbije, a otvoren je do 29. aprila

- U petak smo imali sastanak sa našim saradnicima, gde smo im približili Javni poziv. Odziv već na samom sastanku je bio jako dobar, a govorili smo i o aktivnostima vezanim za manifestaciju „Maj mesec matematike“ gde će Naučni klub Kruševac pri Centru za stručno usavršavanje učestvovati – dodaje Džugurdić.

Inače, Centar za stručno usavršavanje realizovao je protekle subote dva seminara: „Ekologoiši se“ koji je organizovan putem interneta, dok je seminar „Stereotipi i predrasude, šta i kako sa njima?“ organizovan neposredno u samom centru. Za naredni period planiran je dvodnevni seminar „Prva pomoć – Sačuvajmo život“. Na onlajn sastanaku Mreže regionalnih centara i centara za stručno usavršavanje Srbije dogovorena je Konferencija pod nazivom „Aktuelnosti u obrazovnom sistemu Republike Srbije 3“ koja bi trebalo da se održi u Vrnjačkoj Banji. Datum konferencije je zakazan za 26, 27. i 28. april pod uslovom da epidemiološka situacija to dozvoli.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar