OBEZBEĐENA SREDSTVA ZA PRIPREMU PROJEKTNO – TEHNIČKE DOKUMENTACIJE ZA REKONSTRUKCIJU HALE SPORTOVA SC „TEMNIĆ”

N.Petrović 17-04-2024

Najnovija investicija, pristigla kao podrška opštini Varvarin, su sredstva koja je opredelio Kabinet ministra bez portfelja za ravnomerni regionalni razvoj. Predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević pojašnjava da se radi o značajnom projektu, zato što se kreće u proceduru rekonstrukcije Hale sportova SC „Temnić”, a novac dobijen od ovog Ministarstva bez portfelja biće uložen u pripremanje projektno – tehničke dokumentacije za potpunu rekonstrukciju ovog sportskog objekta.

- Naša Hala sportova je prostor koji koriste i đaci osnovne i srednje škole u Varvarinu, a ujedno i rekreativci i mladi sugrađani za sve sportske aktivnosti. Hala je u jako lošem stanju i najlošija situacija je sa sistemom grejanja, tako da ćemo ovim sredstvima spremiti projektno – tehničku dokumentaciju, za šta smo naišli na razumevanje i Kabineta ministra bez portfelja za ravnomerni regionalni razvoj. Mi smo u proteklom periodu velika sredstva uložili u legalizaciju tog objekta, koji nije bio ni ucrtan ni legalizovan, čak je bio izgrađen i na nekim privatnim parcelama, nažalost, niko nije vodio računa o tome i niko nije razmišljao da će doći dan kada treba uložiti novac u rekonstrukciju, jer šta god da je sagrađeno treba da se održava - istakla je predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević.

Decenijama se nije ulagalo u održavanje, nije se vodilo računa ni o Hali sportova, ali ni o mnogim drugim objektima, tako da je danas, po rečima predsednica opštine, sve došlo na naplatu i bio je potreban veliki rad, pre svega, na ozakonjenju ovog objekta, a kako bi dalje moglo da se radi na tome da se obezbede sredstva za rekonstrukciju i rešavanje tekućih problema.

- Zahvaljujem se Kabinetu ministra bez portfelja na razumevanju, jer će nam ova sredstva zaista značiti. Uložili smo 2 miliona dinara u legalizaciju samog objekta, tako da nam jako znači da ova projektna dokumentacija bude finansirana od strane države, a što će nam omogućiti da, kada dobijemo projektnu dokumentaciju, potražimo pomoć kod resornih ministarstava. Često su Ministarstvo energetike i rudarstva i Ministarstvo ekologije i zaštite životne sredine raspoloženi za ulaganje kada je u pitanju održavanje energetske efikasnosti, a imajući u vidu da u Hali sportova treba da se menja i sistem grejanja i da se zameni celokupna stolarije i sanira fasada - navodi dr Violeta Lutovac Đurđević.

Ona naglašava da je prioritet aktuelne vlasti da renoviranu i funkcionalnu Halu sportova ostave generacijama koje dolaze, a kako bi im bili omogućeni što bolji uslovi za razvoj i rekreaciju.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar