MAKEDONSKA LJUBAV NA KOPAONIČKI NAČIN

S. Savić 20-02-2021

Prosidba i sudbonosno „da“ odigrali su se na minus 15 stepeni na sred kopaoničke žičare, koja ide od Turističkog centra ka Pančićevom vrhu. Viktorija Prodanova i Dimitar Karakamčev, turisti iz Đevđelije u Severnoj Makedoniji, odluku o krunisanju veze doneli su ovog hladnog februara na snežnoj srpskoj planini, a potvrdili je katancem na Mostu ljubavi u Vrnjačkoj Banji.

Ljubav dvoje severno-makedonskih državljana, Viktorije i Dimitrija, planula je u jednom folklornom ansamblu, u kojem je ona igrala, a on svirao. Onda su započeli zajednički život bez venčanja. Posle godinu dana, Dimitri je odlučio da izabranici svoga srca priredi iznenađenje u Srbiji.

-Krenuli smo u Srbiju na odmor, put Kopaonika. Nikada tamo nismo bili i hteli smo da upoznamo taj kraj. Nisam ni slutila šta me čeka - kaže za Politiku Viktorija Prodanova.

-Dimitri je kupio dve karte za žičaru, pa smo krenuli od Turističkog centra ka Pančićevom vrhu. Na pola puta žičara se zaustavila. Dimitri je izvadio prsten i pitao me: „Da li hoćeš da se udaš za mene?“. Zbunila sam se se malo. Bilo je sve čarobno, ali i hladno toliko da sam jedva izgovorila „da“.

Čarobni i životni trenutak je nastavljen uz degustaciju župskih vina u jednom od kopaoničkih restorana. Svoju ljubav su potvrdili i katancem na mostu ljubavi u Vrnjačkoj Banji. Medeni mesec planiraju da provedu u aleksandrovačkoj Župi na proleće. Na makedonskom nam još rekoše da su oboje konačno našli „poklopac i tendžere“.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar