POČEO UPIS U SREDNJE ŠKOLE, U HEMIJSKOJ NAJTRAŽENIJI SMER TEHNIČAR ZA OPERATIVNU FORENZIKU

Marija Mitic 13-07-2021

U Hemijsko-tehnološkoj školi, kao i u svim ostalim srednjim školama u Srbiji, danas je počeo upis učenika u prvi razred. Prema rečima direktorke Verice Agatonović Malinović, najviše interesovanja učenici su iskazali za novi obrazovni profil – tehničar forenzike.

-Kao i svake godine Hemijsko-tehnološka škola u Kruševcu upisuje učenike u 3 područja rada: hemija, nemetali i grafičarstvo, poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane i turizam i ugostiteljstvo.

Kao što smo i očekivali, najveće interesovanje ove godine vladalo je za novi obrazovni profil, u prvom području rada, tehničar za operativnu forenziku. Gornja granica za ovaj smer bila je 96,98 poena, a donja 81,88 poena. U trećem području rada kapaciteti su u potpunosti popunjeni, a najviše se tražilo zanimanje kuvar – istakla je direktorka ove škole, Verica Agatonovic Malinović.

U drugom području rada - poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, za drugi upisni krug ostalo je još 28 slobodnih mesta u 4. stepenu i 14 mesta u trećem. U 4. stepenu učenicima su na raspolaganju smerovi prehrambeni I poljoprivredni tehničar, a u trećem pekar I operater u prehrambenoj industriji.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar