ETNO FESTIVAL U SUBOTU U RIBARSKOJ BANJI

Jelena Markovic 15-07-2021

Manifestacija „Kulturno leto“ koja se svake godine održava u Ribarskoj Banji otpočela je u nešto skromnijem formatu, a zbog aktuelne epidemiološke situacije. U Specijalnoj bolnici i dalje se sprovode mere za sprečavanje širenja virusa Kovid 19, te su i uslovi boravka u skladu sa njima.

- Gosti koji se smeštaju kod nas moraju biti vakcinisani ili imati propratnu dokumentaciju, pa smo samim tim i „Kulturno leto“ nezvanično započeli malom likovnom kolonijom u maju, kada je okupljeno oko 15 slikara iz čitave Srbije. Nastavili smo sa kulturnim dešavanjima, folklornim nastupima, koncertima, a sve u skladu sa epidemiološkim merama – kaže Nikola Milosavljević iz marketing službe SB „Ribarska Banja“.

U okviru ove manifestacije biće održan i tradicionalni Etno festival hrane, muzike i starih zanata.

- Prošle godine smo zbog Korone morali da preskočimo, ali ove ćemo održati Festival domaće hrane i domaćih radinosti. Krenućemo u subotu od osam časova, biće preko 50 izlagača iz cele Srbije, a očekujemo i veliki broj turista i posetilaca – dodaje Milosavljević.

Posećenost Banje je odlična, kažu iz marketing službe, a većinu čine domaći turisti.

- Najveća atrakcija je sportsko-rekreativni centar „Samar“ gde imamo mini aqua park i termalne bazene. Za najmlađe, naravno, tu su dečiji bazeni sa toboganima, za one koji se bave sportom tu je odbojka na pesku, tu su teniski tereni, iznajmljivanje bicikala, a naravno, u samoj Banji tu su otvoreni bazeni za one malo starije i za one koji vole malo mira i tišine tu je spa-centar sa poluotvorenim bazenima. Posećenost u Banji izvanredna, možemo da kažemo da su kapaciteti popunjeni do maksimuma, traži se mesto više i za ona mesta koja su vezana za turistički ležaj i ya rehabilitaciju – zaključuje Milosavljević.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar