NA STAROM AERODROMU NOVE ULICE

Nikola Popović 20-07-2021

U toku su radovi na izgradnji pet ulica na lokaciji "Stari aerodrom". Ekipe kruševačke Tehnogradnje, za realizaciju projekta imaju 90 radnih dana. Radovi na lokaciji počeli su 29. juna. a ukoliko vremenski uslovi dozvole radovi će biti završeni i pre roka.

Po planu teku zemljani radovi koji uključuju i pripremu za infrastrukturne priključke kao i atmosfersku kanalizaciju. Predviđen je i jedan kružni tok. Ulice će biti deo pristupnih saobraćajnica prema stadionu koji se gradi u ovom delu grada.

Sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta - 65 miliona i ministarstva privrede - 65 miliona dinara, dakle po oprobanom modelu po kom su urađene ulice oko spomenika knezu Lazaru. Prostornim planom za lokaciju "Stari aerodrom" predviđena je izgradnja komercijalnih i stambenih objekata.

Infrastrukturni radovi izvode se po planu i programu razvoja mesnih zajednica i u Kobilju. U ovom selu gradi se put u dužini od 2,8 kilometra. Radove čija je vrednost 28 miliona dinara, izvode ekipe Kruševac puta, a paralelno se gradi put koji će, preko Kose Lovci spojiti sela Stanci i Zdravinje. Vrednost radova na ovoj deonici je 56 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Javnog preduzeća putevi Srbije. Pored izgradnje puteva, uskoro će početi i radovi na drugoj fazi rekonstrukcije Doma kulture u Kobilju, čija je vrednost 2,4 miliona dinara.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar