BRATISLAVU GAŠIĆU URUČENA PLAKETA OPŠTINE MIONICA NA MANIFESTACIJI „MIŠIĆEVI DANI“

21-07-2021

Povodom završetka manifestacije 25. "Mišićevi dani" u Kulturnom centru opštine Mionica održana je svečana akademija na kojoj su istaknutim pojedincima dodeljene plakete. Plaketa sa grbom opštine dodeljena je ministarki za državnu upravu i lokalnu samoupravu Mariji Obradović, ministarki kulture i informisanja Maji Gojković i direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću. Koji je tom prilikom naveo da je vojvoda Živojin Mišić ostavio dubok trag u našoj istoriji, piše „Blic“.

-Njegovu doktrinu i mi danas, kao političari, funcioneri i rukovodioci možemo da iskoristimo za vođenje naše prelepe Srbije - rekao je Gašić.

On je naveo da su izazovi danas kao i pre sto godina.

-Borimo se, zajedno sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem, da rat nikada ne bude, ali se i brinemo za naš narod. Borimo se jako da sav naš živalj u našoj južnoj pokrajini, Kosovu i Metohiji, sačuvamo - rekao je Gašić i dodao da su pritisci jaki, pre svega prema predsedniku Vučiću.

Velike Zlatne plakete s likom Živojina Mišića dodeljene su pripadnicima Vojske Srbije za zasluge u oblasti vojne nauke i doktrine, stvaralaštva, komandovanja i rukovođenja, poštovanja etičkih normi i davanja ličnog primera u izvršavanju zadataka, kao i drugim zaslužnim građanima.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar