IZGRADNJOM DVA VRTIĆA JOŠ 160 MESTA ZA MALIŠANE

Sandra Savić 21-07-2021

Kamen temeljac za dogradnju vrtića „Golub mira“ postavili su Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca. Pored ovog, planirana je i izgradnja objekta „Labud“ čime će biti obezbeđeno ukupno 160 mesta za mališane.

- Ministarstvo i Grad su prepoznali zajednički interes. Želimo da stvorimo bolje i podsticajnije uslove za odrastanje dece, za njihovu budućnost kao i naše prelepe Srbije – istakao je ministar Ružić.

Dogradnja ova dva vrtića i grant program sprovode se u okviru Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, koji se realizuje uz pomoć sredstava Svetske banke. Za izgradnju dva vrtića u Kruševcu biće izdvojeno preko 58 miliona dinara, a rok za zvršetak radova je osam meseci.

- Velika je čast, jer nakon nepunih mesec dana od potpisivanja ugovara imamo mogućnost da postavimo kamen temeljac za rekonstrukciju i dogradnju dva vrtića. Brinemo o našoj deci. Naša ustanova „Nata Veljković“ se trudi da zajedno sa gradom poboljša uslove, da se vrtići obnove. Grad Kruševac je poznat po tome da nema listu čekanja - istakla je gradonačelnica Jasmina Palurović.

U predškolskoj ustanovi “Nata Veljković” napominju da je cilj ovog projekta unapređivanje dostupnosti, kvaliteta i pravednosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

- Dobiti od projekta imaju deca i njihove porodice, predškolske ustanove, lokalne zajednice, institucija državne urprave u čijoj nadležnosti je predškolsko vaspitanje i obrazovanje - navodi Vesna Živković, direktorka PU “Nata Veljković”, ističući da je Kruševac tokom prethodne dve godine realizovao aktivnosti koje se odnose na projekte unapređenja dostupnosti predškolskog obrazovanja, kao i da je tekući projekat fokusiran na decu od tri do pet i po godina.

Ministar Ružić je ovom prilikom posetio i vrtić PU „Nata Veljković“ u Velikom Šiljegovcu i uručio ključeve za vozilo koje će koristiti mobilni tim za rad sa decom i porodicama iz osetljivih grupa i iz ruralnih područja.

Do kraja godine u saradnji sa Fondacijom „Novak Đoković“ biće opremljeni i objekti u Varvarinu, Trsteniku i Brusu, najavio je prilikom posete Kruševcu, ministar Ružić.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar