,,SVIMA BIĆE LEPO JER IDE NAM EKO – LETO“

21-07-2021

Udruženje biologa Kruševac u saradnji sa Domom za decu i omladinu "Jefimija" tokom jula i avgusta organizuje letnje ekološke radionice pod nazivom "Svima biće lepo jer ide nam eko-leto".

Kako iz Udruženja biologa navode, planirano je da radionice pohađaju korisnici Doma "Jefimija" a osnovna ideja ovih radionica je razvijanje ekološke svesti i zdravih stilova života.

- Eko leto u Domu za decu „Jefimija“ otpočelo je 13. jula eko-zumbom, gde je korisnicima održano kratko predavanje o zdravim i pravilnim stilovima života. Druga radionica je održana 15. jula i obuhvatila je predavanje o značaju pravilne ishrane, a sledeće aktivnosti obuhvatiće interaktivnu radionicu sa temom klimatske promene i nazivom „Klimatske promene nevolje nam donose“ – kaže Olivera Kolarić, predsednica Udruženja biologa.

U avgustu su planirane praktične radionice sa pravljenjem zdravih obroka i napitaka, korišćenjem prirodnih boja u domaćinstvu, pravljenje dezinfekcionih sredstava i sredstva za čišćenje na bazi prirodnih materijala, a biće organizovana i debata „Budi ekologičan“

- Poslednjih meseci u Domu se mnogo radi. Sarađujemo sa brojnim udruženjima, među kojima je i Udruženje biologa, a naši korisnici pohađaju i školu crtanja u saradnji sa udruženjem “BukvArt”. Želja nam je da im ovo leto ispunimo kreativnim sadržajima, ali i da im ulepšamo prostor u kojem borave – kaže Nataša Maksimović, direktorka Doma za decu i omladinu „Jefimija“.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar