PROJEKTOM ,,UKLJUČI SE I UNAPREDI LOKALNU ZAJEDNICU“ POBOLJŠAĆE SE EKONOMSKI POLOŽAJ ŽENA

Marija Mitic 21-07-2021

Savet za rodnu ravnopravnost Grada Kruševca u partnerstvu sa Agencijom za regionalni razvoj Rasinskog okruga realizuje projekat pod nazivom "Uključi se i unapredi lokalnu zajednicu".

- U prvoj fazi smo posećivali mesne zajednice kako bi žene sa teritorije grada bliže upoznali sa nadležnostima, načinom funkcionisanja saveta mesnih zajednica i sa procedurom kandidovanja za članove saveta. Na osnovu onoga što smo videli, verujemo da će učešće žena u narednom periodu biti znatno veće. Pored ovoga, cilj nam je i da unapredimo položaj žena u lokalnim zajednicama kroz ekonomsko osnaživanje - ističe direktor Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga, Stefan Ribać.

U toku je realizacija druge faze ovog projekta, te će u periodu od 21. jula do 23. jula biti održane obuke za prvu grupu polaznica i to u prostorijama Biznis inkubator centra.

- Teme koje će biti obrađivane u drugoj fazi projekta su izrada poslovnog plana, pravni aspekti poslovanja, izvori finansiranja, model uspešnog preduzetnika/ce, formiranje udruženja građana i priprema predloga projekata. Cilj nam je da žene koje imaju ideju, ohrabrimo da istu realizuju i budu uspešne preduzetnice - dodaje Ribać.

Obuke realizuju sertifikovani treneri Razvojne Agencije Srbije i Ministarstva Privrede.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar