RENOVIRANA ŠKOLA U DEDINI

Nikola Popović 26-07-2021

Kada su učenici Osnovne škole Branko Radičević, istureno odeljenje u Dedini, 28. juna došli po đačke knjižice, ušli su u rekonstruisanu zgradu. Područno odeljenje Osnovne škole "Branko Radičević" u Dedini završilo je i treću fazu rekonstrukcije. Urađena je zamena krovne konstrukcije, stolarije i urađena je izolacija tako da je kompletna zgrada energetski efikasna. Za te namene ministarstvo za energetiku i grad Kruševac izdvojili su 13 miliona dinara.

Osnovna škola Branko Radičević, uz pomoć ministarstva energetike i rudarstva i grada Kruševca, započela je rekonstruisanje objekata svojih područnih odeljenja u selima Dedina i Makrešane. Zgrada područnog odeljenja Osnovne škole Branko Radičević u Dedini, napravljena je 1991. godine. Od tada nije ulagano u uređenje školske zgrade. Tokom prošle godine, tačnije u decembru, navodi direktorka OŠ „Branko Radičević“ Dragana Ivanković, krenulo se sa rekonstrukcijom enterijera i eksterijera.

- Izvođač radova je podelio realizaciju projekta u faze. A kako su se radovi po fazama završavali menjala se slika naše škole - opisuje direktorka Ivanković.

Rekonstruisana je krovna konstrukcija. Elektro mreža je revitalizovana, mokri čvorovi su zamenjeni, unutrašnjost zgrade je kompletno rekonstruisana. U ovoj zgradi je i deo za predškolce koji će dobiti novi kutak- opisuje šta je urađeno u proteklom periodu u objektu OŠ „Branko Radičević“ u Dedini direktorka Ivanković. Urađena je kompletna spoljašnja izolacija i sada je zgrada energetski efikasna, što znači da je ušteda energenata na zavidnom nivou. Grejanje je na gas i sada će učenici imati zaista tople prostorije zimi a rashlađene pred kraj školske godine, zaključuje Ivanković i dodaje da je u svrhu rekonstrukcije objekta izdvojeno 13 miliona dinara iz budžeta grada i ministarstva energetike i rudarstva.

Ovih dana, očekuje se nastavak radova na rekonstrukciji zgrade područnog odljenja u selu Makrešane koja je izgrađena daleke 1955. godine. U prvoj fazi utrošeno je 4,5 miliona dinara iz istih fondova kao i za zgradu u Dedini.

Fotografija je preuzeta sa interneta.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar