PREMINUO GLUMAC MILAN LANE GUTOVIĆ

Andjela Punoševac 25-08-2021

Danas nas je, u 75. godini života, napustio poznati glumac Milan Lane Gutović. On je pre 2 nedelje primljen na Vojno-medicinsku akadamiju, na odeljenje intenzivne nege, gde je bio priključen na kiseonik. Svi testovi na Korona virus bili su negativni, ali je glumac imao promene na plućima, za koje se pretpostaljalo da su posledica ranije preležanog Covida-19.

Lane Gutović rođen je 11. avgusta 1946. godine, u beogradskom naselju Umka, odakle se kasnije seli u Kumodraž. Bio je dete prosvetnih radnika i imao je stariju sestru Bojanu. Prvobitno je želeo da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se potom opredelio za Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju. Iz jednog braka imao ćerku Milicu, koja je krenula njegovim stopama i bavi se glumom i baletom. Više od 10 godina je živeo u vanbračnoj vezi sa balerinom Pozoriša na Terazijama, Biljanom Knežević, sa kojom ima sinove, Janka i Spasoja.

Pamtićemo ga po mnogim filmskim i televiziskim ostvarenjima, kao što su: ,,Tesna koža", ,,Bela lađa", ,,Otvorena vrata", ,,Metla bez drške" i mnogim drugim, u kojima je ostavio lični pečat.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar