GRADONAČELNICA KRUŠEVCA JASMINA PALUROVIĆ OBIŠLA RADOVE NA STADIONU JEDINSTVO

V.Vujičić 14-09-2021

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović obišla je danas sa saradnicima radove na stadionu Jedinstvo i pristupnu saobraćajnicu koja je urađena.

Na starom aerodromu urađena je pristupna saobraćajnica u dužini od 1200 metara čija je vrednost oko 151 milion dinara. Grad Kruševac učestvovao je sa oko 75 miliona dok je ostatak finansiralo Ministarstvo privrede.

-Ova saobraćajnica je veoma važna jer zaokružujemo kompleks Starog aerodroma, opremamo ga infrastrukturno što znači da će ovde biti uvedena i voda, kanalizacija, osvetljenje i sve ono što je potrebno da se ovaj prostror napravi atraktivnim za buduće investitore, istakla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Drugi veliki projekat koji grad Kruševac realizuje je izradnja stadiona Jedinstvo u sklopu naselja Stari aerodrom. Prva faza koja je podrazumevala zemljane radove je završena i trenutno se radi druga.

-U drugoj fazi planirano je da budu postavljene tribine, a u okviru treće faze Ministarstvo omladine i sporta doniraće veštačku travu i 4 staze atletske koje će biti oko stadiona. Ovaj stadion će moći da koriste ne samo fudbaleri već i atletičari, dodala je gradonačelnica Palurović.

Stadion Jedinstvo će se raditi iz više etapa a rokovi za završetak radova usklađivaće se u zavisnosti od toga koja se faza radi.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar