EVROPSKA NEDELJE MOBILNOSTI OVE GODINE OBELEŽAVA SE OD 16. DO 22. SEPTEMBRA

Irena Milosavljević 16-09-2021

Grad Kruševac ove godine nizom aktivnosti obeležiće Evropsku nedelju mobilnosti od 16. do 22. septembra. Ovim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program obeležavanja.

-Ova godina je značajna , ne samo za naš grad već i za čitavu Evropu jer se obeležava 20 godina od kako je pokrenuta kampanja urbane mobilnosti, istakao je Ivan Parezanović pomoćnik gradonačelnice za ekologiju i podsetio da je u Kruševcu ove godine dosta rađeno na polju urbane mobilnosti a rekonstrukcija glavnog gradskog trga sa novim biciklističkim stazama jedan je od najvećih projekata.

Kakve su aktivnosti na polju urbane mobilnosti govore i rezultati koje grad Kruševac ostvaruje. U 2019. godini Evropska komisija je povodom ENM proglasila Kruševac kao najbolji u veoma velikoj konkurenciji a ove godine naš grad dobio je i nacionalnu nagradu koju dodeljuje Ministarstvo saobraćaja, podsetio je Parezanović.

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti planirano je i niz sportskih manifestacija u saradnji sa Sporstkim centrom i pojedinim sportskim klubovima.

- 18. septembra očekuje nas vožnja biciklama kroz grad , najavio je Vladimir Petrović pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport i pozvao sve naše sugrađane da se priključe akciji koja će početi u 16:30 okupljanjem učesnika na parkingu kod Hale sportova.

Ove godine Evropska nedelja mobilnosti obeležava se pod sloganom „ Krećimo se održivo!Ostanimo zdravi!“

- U toku nedelje učešće sa svojim aktivnostima uzeće i PU „Nata Veljković“ , Narodna biblioteka, Sportski savez a pozivamo i Kruševljane da se priključe dešavanjima, istakla je Jelena Nikolić savetnik za urbanu mobilnost i dodala da će tokom trajanja manifestacije centar grada u večernjem terminu , od 18 do 22 sata, biti zatvoren za motorni saobraćaj.

Rukovodstvo grada apelovalo je na Kruševljane da ostave automobile, šetaju , okrenu se zdravom načinu života i ujedno se na taj način priključe globalnoj kampanji za smanjenje zagađenja.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar