Plivači ,,Palestre"

Anđela Punoševac 17-09-2020

Sportski klub ,,Palestra" sa svim svojim članovima, već dugi niz godina gaji humanost, takmičarski duh i pravu ljubav prema svakom sportu koji se trenira u klubu. Plivanje svakako zauzima važno mesto u lepezi ,,Palestrinih" sportova.

Plivači ovog kluba učestvovali su na svim takmičenjima koja se organizuju u okviru Specijalne Olimpijade – Državna prvenstva i Nacionalne Igre i osvojili su ukupno 112 medalja. Sa Evropskog prvenstava Specijalne Olimpijade, 2014. godine u Antverpenu (Belgija), vratili su se sa 8 medalja; Svetske letnje igre Specijalne Olimpijade, 2011. godine u Atini (Grčka) donele su im 5 medalja; 2015. godine u Los Anđelesu (Amerika) na grudima naših plivača zasijale su 4 medalje, a iz Abu Dabija – Dubai (UAE) u Kruševac je stiglo 5 medalja.

Interesovanje mladih plivača za ovaj sport vremenom se povećava. Uz pomoć plivačkog kluba „Napredak“ i predsednika Nikole Daneva, koji im je ponudio da zajedno treniraju u svojim terminima na bazenima, saradnja i partnerstvo postaju jači. Vremenom sve veći broj dece želi da trenira, jer je zahvaljujući dobrim rezultatima, zasinesovanost rasla. U klubu kažu da nema pravila, da je interesovanje podjednako i kod dečaka i kod devojčica, ali i da je upornost veća kod dečaka.

Plivački treninzi održavaju se na zatvorenim bazenima Sportskog centra Kruševac, tri puta nedeljno. Pored glavnog plivačkog trenera Malgoržate Kapamadžije, koja je radila i u PK „Napredak“, ne možemo izostaviti i sve ostale trenere ovog kluba, koji sa puno ljubavi i neposrednosti prilaze plivačima, rade sa njima ne praveći razliku, jer razlika je samo u obeleženim stazama i stilu plivanja.

San skoro svakog sportiste je da upozna najboljeg među jednakima. Izvesno vreme plivačica Nađa Higl trenirala je na našim bazenima, a plivači su imali tu sreću da je viđaju i popričaju sa njom.

Plivači ,,Palestre" nastavljaju sa radom, spremaju se za sva dalja takmičenja, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Pred njima je puno rada, do Svetskih letnjih igara Specijalne Olimpijade, koje će biti održane u Berlinu, 2023. godine. Mi im želimo puno uspeha na predstojećim takmičenjima i da se ,,okite" što sjajnijim odličijima.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar