NA REFERENDUMU GLASALO RUKOVODSTVO GRADA I RASINSKOG OKRUGA

Nikola Popović 16-01-2022

U 10 sati pre podne, glasačkom mestu 22u odgovor na Referendumsko pitanje "Da li ste za potvrđivanje akta o promeni ustava Republike Srbije?" dao je svojim glasom predsednik Skupštine grada Predrag Vukićević, koji je dodao da sasvim sigurno usvajanje ovih promena Ustava približava Srbiju EU i boljem životu nas i naših potomaka. Kako je rekao, ovo je glas sa našu budućnost.

Kruševljani odgovor na referendumsko pitanje mogu dati danas u vremenu od 7 do 20 sati na 130 biračkih mesta, na kojima inače glasaju, a svoje pravo da glasa na Referendumu u Prvoj mesnoj zajednici na Biračkom mestu broj 1, iskoristila je gradonačelnica Jasmina Palurović, koja je novinarima rekla da je nezavisno sudstvo i tužilaštvo uslov za bolji život u Srbiji i za brže integracije u EU.

- To je naša agenda koju smo zacrtali preuzimajući vlast 2012. godine i veliko mi je zadovoljstvo što smo priveli kraju jedan veliki posao - zaključila je gradonačelnica Kruševca.

U Zdravinju, na biračkom mestu broj 104, svoje građansko, Ustavom zagaranrtovano, pravo iskoristio je načelnik Rasinskog Upravnog Okruga, Ivan Andjelić, koji je naglasio da pozitivnim odgovorom na referendumsko pitanje "Da li ste za potvrđivanje akta o promeni ustava Republike Srbije?" stvaramo priliku da konačno imamo nezavisno sudstvo i tužilaštvo i priliku da se razvijamo i da budemo sasvim demokratsko društvo.

Inače, birački odbori su petočlani, a gradske i opštinske podkomisije rezultate glasanja dostavljaće Republičkoj izbornoj komisiji koja će proglasiti konačne rezultate. Biračka mesta zatvaraju se u 20 sati, a prve nezvanične rezultate imaćemo oko 22 sata.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar