U AKCIJI CRVENOG KRSTA PRIKUPLJENE 74 JEDINICE KRVI

J.M. 02-06-2022

Od početka godine Crveni krst Kruševac organizovao je 21 akciju dobrovoljnog davanja krvi na kojima je prikupljeno više od 1200 jedinica, a tokom juna biće održana i tradicionalna Vidovdanska akcija, 14 po redu.

- Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta, a koje se realizuju u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, i ovog četvrtka propraćena je dobrim odzivom naših sugrađana koji su spremni da svojom humanošću pomognu u spasavanju mnogih ljudskih života. Ovu priliku bih iskoristila i da pozovem sve naše sugrađane da se priključe narednoj akciji koja se organizuje 16 juna u Kruševačkom pozorištu, od 8h do 14h – navela je Emina Todorović, sekretar Crvenog krsta Kruševac.

Tokom akcije prokupljene su 74 jedinice krvi, a inače, zalihe krvi niške transfuzije su stabilne.

- Stvarno smo jako zadovoljni trenutnim zalihama. One su negde dvodnevne-trodnevne, ali ih je neophodno stalno obnavljati, zbog čega je i uspešnost ovakvih akcija veoma važna. Standardno u Kruševcu je odziv odličan, davaoci su jako motivisani i njihov broj se iz akcije u akciju povećava. Što se letnjih meseci tiče, odziv je generalno malo slabiji, a potrebe znaju da budu i dosta veće, te iako su one trenutno stabilne za neki budući period bih apelovala na sve ljude koji su zdravi i koji se dobro osećaju da dođu i ponude svoju krv, jer njihovo malo nekome znači mnogo – kazala je doktorka Milica Ranđelović iz Zavoda za transfuziju krvi Niš.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar