U GRADSKOJ UPRAVI PREDSTAVLJEN PROGRAM „VIDOVDAN 2022“

J.M. 08-06-2022

Programi kojima će ove godine biti obeležen Dan grada – Vidovdan, odve godine biće organizovani tokom celog meseca rečeno na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi Grada Kruševca.

Uz tradicionalnu završnu priredbu predškolaca PU „Nata Veljković“, koja ove godine nosi naziv „Uzletimo uz sport“, a koja će se održati 15. juna, predviđeno je i održavanje brojnih radionica, predavanja, sportskih i kulturno-umetničkih dešavanja. I ove godine biće održana Kruševačka filozofsko-književna škola (17. i 18. juna), a tema zasedanja biće „Istina, laž i kritika u filozofiji i književnosti“.

Takođe, za ljubitelje viteštva, od 17. do 19. juna biće održan festival „Viteški megdan u Lazarevom gradu“, na kome će u okviru muzičkog dela nastupati Lena Kovačević, a nastupiće i KUD „Abrašević“ iz Kraljeva.

- U Mozaik sali i ove godine ćemo organizovati akciju „Treće dete, a nagradićemo i naše najbolje đake dodelom Vidovdanskih nagrada i priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola. Na aerodromu Rosulje, 26. juna, organizovaćemo Aeromiting, gde će građani moći da se upoznaju sa letilicama, ali i da vide šta je na aerodromu odrađeno. Kada govorimo o lokaciji Stari aerodrom, tamo nas očekuje svečano otvaranje stadiona „Jedinstvo“, 27. juna. Na dan Vidovdana, tradicionalno ćemo položiti cveće na Slobodišu, Spomeniku na fontani, na Bagdali i Spomeniku Kosovskim junacima, a takođe 28. juna na platou ispred Doma sindikata biće otkriven spomenik Stanislavu Biničkom.Ove godine, mi smo uputili poziv i našim pobratimskim gradovima da prisustvuju obeležavanju Dana grada – kazala je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

U holu zgrade Gradske uprave i ove godine biće održana Svečana sednica Skupštine grada, na kojoj će biti dodeljene Vidovdanske nagrade, a program obeležavanja Vidovdana biće završen koncertom orkestra Ministarstva odbrane RS i operom „Na uranku“, koji će biti održani na Trgu kosovskih junaka.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar