REALIZOVANA VIDOVDANSKA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

I.M. 16-06-2022

U foajeu Kruševačkog pozorišta održana je tradicionalna vidovdanska akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je prikupljeno 118 jedinica ove dragocene tečnosti.

Ova tradicionalna vidovdanska akcija nas podseća na slavnu istoriju našeg naroda, istakla je Emina Todorović sekretar Crvenog krsta Kruševac i dodala da je to jedna od najmasovnijih akcija u godini.

Akcija se organizuje 15-tu godinu zaredom u okviru Vidovdanskih svečanosti i uz veliku podršku grada. Od početka godine realizovane su 22 akcije dobrovoljnog davanja krvi na kojima je prikupljeno 1360 jedinica krvi, kaže Todorović.

Vidovdanska akcija,kao i sve druge humanitarne akcije, podržana je od strane gradske uprave grada Kruševca.

Veliko je zadovoljstvo biti ovde i kao predstavnik grada ali i kao dugogodišnji volonter Crvenog krsta. Posebno mi je drago da smo Vidovdanske svečanosti otvorili lepim događajima kao što su ova akcija i završna priredba predškolaca, istakao je Aleksandar Jovanović zamenik gradonačelnice Kruševca.

Akcija je realizovana u okviru saradnje kruševačkog Crvenog krsta i Zavoda za transfuziju krvi Niš.

Zavod tradicionalno ima izuzetnu saradnju sa Crvenim krstom u Kruševcu. To su akcije koje su jako dobro organizovane i realozovane. Zavod za sada uspeva da pokrije potrebe za lečenje svih pacijenata, kaže dr Ana Antić i dodaje da se nada da će tako ostati i tokom letnjih meseci koji nam slede.

Rezerve krvi za sada su stabilne.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar