PREDSEDNK ALEKSANDAR VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA DEONICI MORAVSKOG KORIDORA

I.M. 26-06-2022

Predsednik Srbiju Aleksandar Vučić, u okviru posete Rasinskom okrugu, obišao je radove na izgradnji deonice puta na Moravskom koridoru i tom prilikom poručio da će Srbija i u narednom periodu nastaviti sa realizacijom važnih projekata.

Predsednik je obišao radove na izgradnji mosta preko Zapadne Morave na deonici budućeg auto-puta od Pojata do Kruševca. On je ovom prilikom istakao da če auto-put do Kruševca biti završen pre kraja godine.

Auto-put do Kruševca će biti gotov pre kraja godine i to je važna vest za Kruševac ali i opštine Ćićevac i Varvarin koje će da imaju izlaz.Velika i dobra vest i za Trstenik, Vrnjačku banju, Kraljevo, Čačak jer će i oni uskoro biti povezani iza oko godinu ipo dana i ta deonica auto-puta će biti gotova. Čačak će postati centar sveta u zapadnoj Srbiji. Moramo da uradimo obilaznicu oko Kragujevcai da ga spojimo brzom saobraćajnicom sa Mrčajevcima da bi mogli da imamo izlaz do Čačka i Kraljeva. Ovo je ujedno velika prilika za jednu industrijsku zonu, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik je podsetio da je na izgradnji koridora angažovan veliki broj radnika, kako iz Srbije tako i iz Indije i Turske.

Čestitam na tome kako idu radovi, od 3.600 radnika, oko 1.700je naših građana a ostali radnici su iz Indije, Turske, Bangladeša i drugih zemalja. Mi smo u prvih pet meseci imali više ljudi iz inostranstva koji su tražili radnu dozvolu neko tokom cele prethodne godine, kazao je predsednik.

Prisutnima su se obratili I ambasaborka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud, ambassador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil I ambassador Turske Hami Aksoy.

Ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Maklaud rekla je da će njena zemlja nastaviti da pruža podršku Srbiji u infrastrukturnim projektima i nastaviti saradnju u oblasti transporta i energetske tranzicije.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar