OBUKA BUDUĆIH AUTORA DEČIJEG NAUČNOG BLOGA

M.Alar 29-11-2022

U prostorijama Centra za stručno usavršavanje u Kruševcu realizovana je obuka za buduće autore i urednike dečijeg naučnog bloga u okviru novog sajta Astronomskog udruženja "Eureka".

- U pitanju je završna realizacija projekta DEČIJI EUREKA NAUČNI KUTAK za decu i mlade, koji ima za cilj popularizaciju nauke, a sa druge strane želimo da pomognemo mladim ljudima da se promovišu kao autori i da svoje prve korake u nauci naprave zajedno sa nama – istakao je Zoran Tomić iz Astronomskog udruženja “Eureka”. Njihove prve tekstove možemo očekivati tokom decebra, koje ćemo promovisati putem društvenih mreža ali ćemo takođe pozvati i naše prijatelje sa drugih portala da te iste tekstove preuzmu i da na taj način radimo na promociji znanja mladih autora – zaključuje Tomić.

Za pomenutu obuku se prijavilo 30 - tak učesnika, a pored obuke učesnici su dobili i materijale koji su pripremljeni u okviru projekta čime će krenuti sa pisanjem svojih tekstova koji će biti dostupni na sajtu www.astrokutakeureka.rs.

Projekat se realizuje u okviru Lokalnog akcionog plana za decu grada Kruševca, uz finansijsku podršku grada Kruševca i podršku Kancelarije za mlade i Centra za stručno usavršavanje.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar