KOLO SRPSKIH SESTARA U POSETI GERONTOLOŠKOM CENTRU

03-02-2023

Veliki broj korisnika, od 210 koliko ih ukupno u Gerontološkom centru u Kruševcu ima, okupio se u sali ustanove kako bi uživao u programu koji su pripremili učenici Osnovne škole „Branko Radičević“, ali i učestvovao u tradicionalnoj lutriji koju organizuje Kolo srpskih sestara.

- Kolo srpskih sestara tradicionalno obilazi korisnike Gerontološkog centra svake godine posle Svetog Save i tom prilikom mi njima pripremimo program u kom veoma uživaju, dovedemo decu, jer to najviše vole i pripremimo posluženje, a šlag na torti je i lutrija i pokloni koje organizujemo na kraju – kaže Snežana Stajković, predsednica kruševačkog Kola.

Ovakve posete najviše obraduju naše najstarije sugrađane, navela je ovom prilikom Jelena Mijailović, direktorka Gerontološkog centra.

- Ja im se ovom prilikom zahvaljujem, ali ovo nije jedina aktivnost. Mi već dugo sarađujemo, oni su kod nas redovno, obilaze naše korisnike i kada god prilika to dozvoli bilo da je Božić u pitanju, Uskršnji praznici, uvek se potrude da pripreme nešto da da ih obraduju – dodaje Mijailović.

Inače, Gerontološki centar Kruševac nedavno je dobio i vrednu nagradu u vidu posteljine za sobe korisnika, a donator je jedna osiguravajuća kuća.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar