URUČENE STIPENDIJE GRADA SREDNJOŠKOLCIMA I STUDENTIMA

16-03-2023

U Mozaik sali Gradske uprave, dodeljene su stipendije grada Kruševca za školsku 2022/2023.godinu – učenicima srednjih škola i studentima, kao i srednjoškolcima i studentima sa invaliditetom, koji su ispunili uslove propisane Pravilnikom o stipendiranju i nagrađivanju učenika i studenata grada Kruševca, a na osnovu Rešenja Gradskog veća.

Ove godine, pravo na stipendiju steklo je 30 srednjoškolaca i 11 studenata. Povećan je iznos – za učenike srednjih škola 7.700 dinara (prošle godine je bilo 5000), a za studente na 12 800 (prošle godine 8 000).

Takođe, Pravilnikom je proširen broj stipendista – licima sa invaliditetom i studentima svih nivoa obrazovanja – osnovne, master i doktorske studije.

Učenicima srednjih škola i studentima obratila se gradonačelnik Jasmina Palurović: „Ovom prilikom vam čestitam na dobijenim stipendijama i želim da naglasim da se najveći potencijal svake zemlje ogleda u obrazovanju mladih.Svaki vaš uspeh je naše veliko bogatstvo i investicija u lepšu budućnost. Čestitam i vašim roditeljima, nastavnicima, profesorima koji su vas podržavali na putu uspeha“.

Stipendije učenicima su uručili predsednik Skupštine Predrag Vukićević, zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović i načelnik Gradske uprave Vesna Anđelić, a studentima – gradonačelnik Jasmina Palurović.

U ime nagrađenih zahvalila se Balević Kristina, studentkinja prve godine master strukovnih studija informacione tehnologije Akademije strukovnih studija Šumadija u Kruševcu.

„Grad Kruševac nam pruža mnogo više od novčane stipendije, grad je ponosan na nas i naše uspehe. Izuzetno je lepo kada neko prepozna tvoj trud, rad i smatra da si baš ti zaslužio nagradu. Ovo je i podsećanje da se vredni ljudi uvek cene i motivišu da dalje napreduju, ali i obaveza da radimo bolje i više. Nastavite da idete putem uspeha i znanja, znanjem osvajajmo svet, jer najbolja investicija je investicija u znanje.“




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar