PUŠTENE U RAD JAVNE ČESME I FONTANE

20-03-2023

Fontane koje krase Kruševac, kao i javne česme, s dolaskom lepih i toplijih dana puštene su u rad, a tokokom proteklog perioda ekipe koje su zadužene za njihovo održavanje, proveravale su stanje u kojem se nalaze njihovi instalacioni sistemi i pumpe.

- Radovi su podrazumevali čišćenje od kamenca i ostalih nečistoća, tretiranje dezinfekcionim sredstvom, proveru instalacija, te zamenu neophodnih delova, a na sistemu kruševačkog Vodovoda ukupno je osam fontana i 13 javnih česama – kaže PR kruševačkog Vodovoda, Ana Berbakov.

Inače, u sistemu JKP Vodovod Kruševac nalazi se fontana u centru grada, fontana kod crkve Svetog Đorđa, “Maslačak” kod kružnog toka “Merkur”, te fontane na ostalim kružnim tokovima u gradu. Kako iz Vodovoda podsećaju, voda na javnim česmama koje se, između ostalo, nalaze ispred upravne zgrade Vodovoda, u Pionirskom parku, Rasadniku, na Slobodištu, Bagdali, Staroj pijaci, na Trgu despota Stefana, na Fontani kod crkve Svetog Đorđa u Porti, je za piće, a kontrolu kvaliteta vode vrši Zavod za javno zdravlje.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar