VELIKI JUBILEJ – 45 GODINA UMETNIČKOG RADA GORANA ĆELIČANINA

N.Petrović 21-03-2023

Izložbom akrilika na platnu i trofejnih karikatura nagrađivanog karikaturiste i ovogodišnjeg dobitnika Nagrade za životno delo 31. Međunarodnog Festivala humora i satire „Zlatna Kaciga”, Gorana Ćeličanina, u Galeriji i Klubu KCK od 20. do 28. marta, obeležava se veliki jubilej ovog umetnika, 45 godina umetničkog rada.

Tim povodom u Klubu KCK održano je i „Satirično veče Kruševljana”, a Ćeličanin ističe da je za početni datum u svojoj umetničkoj biografiji uzeo datum kada je objavio svoju prvu karikaturu pre 45 godina. On navodi da će ovaj jubilej biti obeležen u okviru predfestivalskih aktivnosti „Zlatne kacige”, što je i novina kada je u pitanju Festival humora i satire.

- Otvorili smo dve moje izložbe, što je obeleženo i jednim druženjem sa aforističarima, kompletnim programom. Izložbe će trajati do 28. Marta i to završno veče će biti posvećeno mom radu gde će ponovo gostovati aforističari i ponovo će biti održan jedan celovečerni program, proslava mog praznika - rekao nam je Ćeličanin.

Na izložbi u Galeriji KCK posetioci mogu pogledati karikature nagrađivane u periodu između dva jubileja, 40 i 45 godina umetničkog rada, a u Klubu KCK izložbu karikatura na velikom platnu, u tehnici akrilik na platnu.

U programu „Satirično veče Kruševljana” učestvovali su Dragiša Pavlović Rasinski, Saša Miletić, Nikola Stojanović, Ivko Mihajlović, Dejan Ristić, Dragan Matejić, Mihajlo Ćirković, Bratislav Kostadinov i Darko Mihajlović.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar