ODBORNICI LOKALNOG PARLAMENTA RAZMATRALI I USVOJILI OBIMAN DNEVNI RED

Dragan Ivanović 21-03-2023

Na održanoj 27. po redu, a prvoj sednici SO Trstenik u ovoj godini, odbornici su razmatrali i usvajali obiman dnevni red od 33 tačke. Sednicom je predsedavao predsednik SO Trstenik Gerasim Atanasković. Među najvažnijim tačkama bile su Izveštaj predsednice opštine Trstenik, Milene Turk, o radu opštinskog rukovodstva u prošloj godini i predlog rešenja Opštinskog veća o imenovanju novog člana Nenada Perovića za oblast sporta i fizičke kulture u trsteničkoj opštini, kao i izveštaj direktora Javnih preduzeća i ustanova.

- Ja sam kao predsednica opštine i kao komandant Štaba za vanredne situacije, podnela izveštaj o radu i aktivnostima kao i o realizaciji projekata, koji su rađeni sredstvima iz lokalnog budžeta i resornih Ministarstava. Odbornici su imali prilike da razmatraju i plan odbrane od poplava, što je za našu opštinu veoma značajno, imajući u vidu prethodne situacije sa nepogodama. Odbornici su isto tako upoznati sa podsticajima koje su naši poljoprivrednici mogli da koriste u prošloj i koje će koristiti tokom ove godine, uključujući i sredstva za osiguranje useva. Svoje izveštaje na sednici podneli su i Opštinska uprava, predstavnici Javnih preduzeća i Ustanova. Usvojili smo i akcioni plan Doma zdravlja „Dr Sava Stanojević“ kada je u pitanju primarna zdravstvena zaštita u narednom periodu. Imenovani su novi članovi Upravnih i Nadzornih odbora koji su skupštinska tela, čime smo iscrpili dnevni red - rekla je Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

Ona je napomenula da su budžetska sredstva za ulaganjau u ovoj godini značajno povećana i omogućiće realizaciju planiranih projekata na trsteničkom području. Projekti koje su finansirali Ministarstvo privrede i poljoprivrede i lokalna samouprava su uspešno odrađeni u prošloj godini i izvršena je primopredaja. To se odnosi na izvedene radove na rekonstrukciji i asfaltiranju putnih pravaca u trsteničkoj opštini, koje je finansiralo Ministarstvo privrede. U ovoj godini lokalna samouprava će ponovo konkurisati kod Ministarstva za nove projekte, da bi se rasteretio opštinski budžet. U nastavku sednice usvojeni su predlozi i odluke koje se tiču aktivnosti u JKSP „Komstan“ i nastavku akcije „Da se radi i gradi po tvom“ koju predlažu građani u svojim mestima. Na osnovu donetih predloga na sednici, opštinsko rukovodstvo će sprovoditi dalje planirane aktivnosti.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar