PREDSTAVLJENI JAVNI POZIVI AKTIVNIH MERA ZAPOŠLJAVANJA ZA PRIVREDNE SUBJEKTE IZ OPŠTINA VARVARIN I ĆIĆEVAC

N.Petrović 24-03-2023

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Kruševac (PKS – RPK) i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) – filijala Kruševac održale su prezentaciju Javnih poziva aktivnih mera zapošljavanja namenjenu privrednim subjektima sa područja opština Varvarin i Ćićevac.

Direktor kruševačke filijale NSZ Predrag Marković podseća da su pre Varvarina prezentacije održane u Kruševcu i ostalim opštinama Rasinskog okruga, gde su predstavljeni javni pozivi, raspisani 20. februara, a u cilju pojašnjenja poslodavcima šta je to od konkursa raspisano za ovu godinu.

- Za mere aktivne politike zapošljavanja izdvojeno je 6,3 milijarde dinara za 2023. godinu, na to dodajemo 550 miliona za osobe sa invaliditetom za programe koje ćemo za njih raditi. Ono što je možda i najbitnije, većina programa, pogotovo oni programi koji su definisani za poslodavce sa kojima smo pričali, jeste da su otvoreni do kraja novembra, ali to ne znači da ne mogu već sada da konkurišu i mi već imamo solidno interesovanje poslodavaca po programima za ovu godinu - naglašava Marković.

U ime opštine Varvarin preduzetnike je pozdravila pomoćnica predsednice opštine Marija Brajović, a predstavnici PKS – RPK Kruševac i kruševačke filijale NSZ predstavili su programe poslodavcima i odgovarali na njihova pitanja, kako bi im pojasnili sve nedoumice.

- Paralelno sa nama i PKS – RPK Kruševac je tu da najavi one programe koje će Fond za razvoj i regionalne razvojne agencije sprovoditi u narednom periodu tako da pokušavamo da damo jednu objedinjenu informaciju oko onoga na šta poslodavci mogu da računaju i nadam se da će ono o čemu smo pričali poslodavcima biti od pomoći u svakom slučaju i NSZ i PKS – RPK stoje svima njima za dodatne informacije - poručio je direktor kruševačke filijale NSZ, Predrag Marković.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 13 javnih poziva/konkursa i većina javnih poziva/konkursa biće otvorena do 30. novembra 2023. godine, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar 2023. godine.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar