OPŠTINAMA IZ RASINSKOG OKRUGA 66 MILIONA DINARA ZA REALIZACIJU RAZLIČITIH LOKALNIH PROJEKATA

N.Petrović 24-03-2023

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović svečano je u Palati Srbija potpisao ugovore sa 43 gradonačelnika i predsednika opština o dodeli 578 miliona dinara za realizaciju različitih lokalnih projekata širom Srbije. Pet opština Rasinskog okruga iz Budžetskog fonda ovog ministarstva dobilo je nešto više od 66 miliona dinara na ovom konkursu.

Gradu Kruševcu odobreno je 22.476.000,60 dinara za drugu fazu adaptacije otvorenih bazena za neplivače i malog bazena u ovom gradu, opštini Varvarin 16.074.303,36 dinara za rekonstrukciju fasade i krova na zgradi opštinskog Uslužnog centra, opštini Brus 10.000.000,00 dinara za izgradnju i rekonstrukciju nekategorisanog puta u Vlajkovcima, u dužini od 1.440 metara, opštini Trstenik 9.991.812,00 dinara za energetsku sanaciju Gimnazije “Vuk Karadžić” i opštini Ćićevac 7.589.728,00 za izgradnju dečijih igrališta u naseljenim mestima Pojate i Stalać.

Ministar dr Aleksandar Martinović je poručio da su ovi ugovori potpisani dan pre obeležavanja 24. godišnjice od NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju zato što je država htela da pokaže, bez obzira na sve muke i nevolje koje su nas zadesile te 1999. godine, ali i kasnijih godina, “da je Srbija živa i da su živi njeni građani, da se borimo i da idemo napred”.

- Zahvaljujući entuzijazmu i energiji predsednika Republike Aleksandra Vučića, Srbija je uspela da stane na sopstvene noge, a ono što je najbitnije, Srbija je jedina zemlja u Evropi koja u ovom trenutku potpuno samostalno vodi unutrašnju i spoljnu politiku - istakao je ministar Martinović ovom prilikom i dodao da je simboličnim potpisivanjem ugovora na ovaj dan Ministarstvo želelo da pokaže i da je uprkos svim problemima i nedaćama Srbija uspela ekonomski da se razvije i da bude stabilna zemlja.

Iz Budžetskog fonda Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave izdvojeno je ukupno 490 miliona dinara za realizaciju više od 40 najznačajnijih, pretežno infrastrukturnih projekata na lokalu, od čega je najviše novca namenjeno za radove na vrtićima, školama, kulturnim, sportskim i objektima javne uprave, ali i za radove na komunalnoj infrastrukturi i javnim površinama, dok se 88 miliona dinara ulaže u otvaranje jedinstvenih upravnih mesta u 13 opština i gradova.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar