U SUSRET OBELŽAVANjU DANU OSNOVNE ŠKOLE „NADA POPOVIĆ“ KRUŠEVAC

tekst/foto: D.K. 24-05-2023

U okviru obeležavanja Dana škole u „Nadi Popović" održana je edukativna tribina za roditelje pod nazivom „Ponašanje mladih u digitalnom dobu“. Koje sve opasnosti vrebaju mlade putem društvenih mreža i drugih savremenih digitalnih dostugnuća, kako ih sprečiti, osporiti zloupotrebu i navesti mlade na edukativne i korisne sadržaje na tribini posvećenoj roditeljima učenika govorili su psiholog Vojislav Đinđić i jerej Andrija Jelić.

Osnovna škola „Nada Popović“ 26. maja obeležila je 65 godina rada i postojanja.

„Ponosimo se bivšim i sadašnjim učenicima. Hiljade „Nadinih“ đaka nosi lepa sećanja na školske dane, drugove i nastavnike. Našim sadašnjim učenicima je period u osnovnom školi veoma važan za odrastanje, dalje školovanje i život. S obzirom na skorašnje događaje pozivamo sve bivše učenike „Nade Popović“ da napišu jedno lepo sećanje na školske dane. Na taj način želimo da našoj deci budemo podrška u odrastanju, jer verujemo da je „Nada“ lepo mesto za učenje, druženje i prijateljstva koja traju čitav život, stoji u saoštenju škole.

U susret obeležavanja Dana škole prethodile su brojne aktivnosti. Renovirana škola, koja inače ima najvećibroj učenika od svih škola na terotoriji Grada Kruševca osveštana je 22. aprila ove godine sa blagoslovom Episkopa kruševačkog Gospodina Davida. Molitveni čin za zdravlje, uspeh učenika u učenju i dalji napredak škole u svakom pogledu tada je završen prigodnom priredbom učenika verske nastave.

Inače, školu „Nada Popović“ u Kruševcu pohađa oko 1200 učenika u dve smene. Nastava se odvija u 27 učionica, 3 kabineta i fiskulturnoj sali. U školi je organizovan produženi boravak za učenike mlađih razreda. Strani jezici koji se uče u školi su engleski i nemački jezik, a učenici ostvaruju izuzetne rezultate na takmičenjima najvišeg ranga. Možda je intersantno pomenuti da je ova škola prva u Kruševcu imala školskog pedagoga.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar