MLADIMA JE POTREBNA OSOBA OD POVERENjA I DOBAR SLUŠALAC, SAVETUJU PSIHOLOZI

Tekst D.K. Foto: J.M. 29-05-2023

Psihihološka podrška mladima je neophodna tokom celog odrastanja, a posebno nakon nekih traumatičnih događaja, važnih odrednica u životu, poput odabira srednje škole ili fakulteta, kod emocionalne nesigurnosti i mnogih drugih stanja, kada im je potreban neko ko će problem saslušati, ističe psiholog i psihoterapeut Vojislav Đinđić, iz Doma zdravlja Kruševac.

- Nije uvek uputno davati savete, ali je najvažnije da neko bude dobar sagovornik i slušalac. To ne mora uvek da bude psiholog, već osoba u koju mlada osoba ima poverenja i koja će umeti dobro i sa razumevanjam da pristupi problemu i da pokuša da se saživi sa licem kome se situacija u kojoj se nalazi trenutno čini bezizlazna - dodao je Đinđić.

Danas postoji više besplatnih savetovališta koja pružaju psihološku podršku, pre svega brigu i negu usmerenu na mentalno zdravlje. Ukoliko se suočavate sa različitim životnim nedaćama i izazovima, želite da poboljšate mentalnu snagu i resusrse u nošenju sa različitim problemima i poteškoćama, želite bolje da razumete vlastite emocionalne reakcije ili jednostavno želite sa nekim podeliti misli i emocije nije zgoreg da se javite nekom psihološkom savetovalištu i iznesete problem. To možete učiniti i u Savetovalištu za mlade u Domu zdravlja Kruševac.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar