BUJIČNE VODE OŠTETILE MOSTOVE I PUTEVE, A GRAD UNIŠTIO POLjOPRIVREDNE USEVE U NEKOLIKO SELA ŽUPE

Izvor/foto: Informativna služba Doma kulture Aleksandrovac 30-05-2023

Na sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije u Aleksandrovcu, kojom je predsedavao dr Mirko Mihajlović, razmatrane su posledice poplava koje su 27. i 28. maja ove godine pogodile dvadesetak sela Župe.

Članovi Štaba ocenili su, da su bujične vode nanele veće štete na mostovima u Dobroljupcima, Panjevcu, Trnavcima, Subotici i drugim selima Župe. Pored toga, prijavljene su i štete od gradonosnih oblaka na poljoprivrednim usevima u desetak sela, prenosi Informativna služba Doma kulture Aleksandrovac.

Odlukom Štaba angažovane su nadležne opštinske Komisije, koje obilaze ugrožena područja, i sačinjavaju detaljan Izveštaj o nastaloj šteti, kako na objektima infrastrukture, tako i na imanjima poljoprivrednika Župe.

Štab je angažovao i Preduzeće „Građing“, koje će odmah pristupiti sanaciji mostova, puteva i kanalizacione mreže na ugroženom području.

Inače, predsednik opštine dr Mirko Mihajlović i predsednik SO Slavoljub Miljković obišli su sledeća sela: Dobroljupce, Panjevac, Parčin, Ljubince, Šljivovo, Suboticu i druga, kako bi se na licu mesta uverili u obim nastale štete zbog dejstva bujičnih voda.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar