GRČKA – OMILjENA DESTINACIJA KRUŠEVLjANA

I.M. 30-05-2023

Sa prvim sunčanim danima pojedini se uveliko spremaju da krenu na letovanje dok drugi uveliko prave planove kako i gde će provesti predstojeće leto.

Iz Turističke agencije Soletiko kažu da je većina aranžmana već rasprodata, te da su ove godine Kruševljani konačno odahnuli nakon pandemije koronavirusa i epidemioloških mera koje su bile na snazi.

Kod prošlih godina gde se čekalo i gde je bilo neizvesnosti vezano za koronu ove godine su značajno ranije krenule uplate, već od novembra i decembra kaže Katarina Andrejić vlasnica Turističke agencije Soletiko.

Kruševljani kao i ranijih godina kada su destinacije u pitanju najvipe biraju Grčku ili Tursku.

Ove godine je sve popularniji Tunis, kao i Egipat ali definitivno naši sugrađani najviše vole Grčku i to Sitoniju, Halkidiki jer generalno naš narod voli olimpijsku regiju koja je blizu, cene su pristupačnije. Uvek je Jonsko more popularno.Ranijih godina je Albanija držala otvorene granice za naše turiste te su Kruševljani često i nju birali za odmor a ove godine je interesovanje nešto manje, kaže Andrejić.

Zainteresovanost kod Kruševljana je sve veća i kada su egzotične destinacije u pitanju.

Što se egzotičnih destinacija tiče zainteresovanost je sve veća i veća, tu su Maldivi, Zamzibar je sve popularniji i Dubai već godinama unazad, kaže vlasnica agencije i dodaje da cene aranžmana nisu značajno menjane.

Poskupljenja su počela prošle godine te se u odnosu na prošlu cene nisu značajno menjale. Za egzotično putovanje jedna osoba trebalo bi da izdvoji minimum 1.000 evra, dok cene za standardne destinacije za četvoročlanu porodicu variraju u odnosu na smeštaj i prevoz, kaže Andrejić.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar