SPEKTUKULARNO FINALE KUPA NA GRADSKOM STADIONU

01-06-2023

Finale kupa Fudbalskog saveza Rasinskog okruga odigrano je na Gradskom stadionu u Kruševcu gde su fudbaleri Meševa posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali Jedinstvo 1936 – 0:0 (11:10).

Fudbalski savez Rasinskog okruga organizovao je, kako dolikuje utakmici za trofej, meč između Meševa, člana Srpske lige Istok, i Jedinstva 1936, trenutnog lidera Zone Zapad, koje je posle 90 minuta završeno bez golova i posle penal ruleta pripalo Meševu.

U prvom delu igre nije bilo prave akcije pred oba gola. Najveće sanse viđene su posle prekida. Prvo je zapretilo Jedinstvo kada je sa oko 25 metara od gola šutirao Palurović ali je Marković krajnjim naporom zaustavio njegov šut koji je išao po zemlji. Na drugoj strani pred sam kraj poluvremena, posle starta Palurovića nad Živićem, sa ivice šesnaesterca iz slobodnog udarca pokušao je Milošević ali je Jovanović njegov šut izbacio u korner. Poslednja situacija vredna pomena desila se u sudijskoj nadoknadi poluvremena kada je brzu kontru Jedinstva sprečio uklizavanjem Radovanović i nedugo zatim posle kornera sudija Jakovljević je igrače poslao na odmor.

U drugom poluvremenu prva pretnja ekipe Meševa. Ristić je sa ivice kaznenog prostora zagrejao dlanove Jovanovića. Nedugo zatim pokušao je Vidojević da iznenadi golmana Meševa ali je njegov šut otišao tik iznad prečke. Rasplamsala se borba na isteku sata igre. Posle kornera najviši u skoku bio je Petrović ali lopta odlazi zamalo iznad gola. 15 minuta pre kraja nova pretnja iz prekida, rezervista Petrović je raspalio loptu koju je golman Jedinstva uspeo da sprovede do stative i sačuva svoj tim. Kako se približavao kraj Meševo je povećavlo pritisak pa je tako posle lepe akcije Meševa Smiljković šutitao sa 11 metara ali pravo u Jovanovića.

Usledio je penal rulet u kojem su fudbaleri Meševa bili sigurniji, svih 11 izvođača penala je bilo sigurno i na kraju zasluženo osvojilo Kup FSRO. Medalje i pehar pobedniku predao je predsednik Fudbalskog savez Rasinskog okruga Vladan Gašić. Spektakl na Gradskom stadionu završen je vatrometom i aplauzima ekipi Meševa i Jedinstva 1936.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar