OD 08. DO 10. JUNA U BUDIMPEŠTI „SAJAM KINESKIH BRENDOVA 2023“

tekst J.M. foto: PKS RPK 05-06-2023

PKS Regionalna privredna komora Kruševac u saradnji sa Centralnom logističkom zonom CECZ Budimpešta i ove godine organizuje posetu poslovnom sajmu privrede Republike Kine „Sajam kineskih brendova 2023“. Sajam će biti održan od 8. do 10. juna na sajamskom prostoru Hung Ekspo, a interesovanje da posete sajam iskazalo je više od 50 privrednika iz našeg okruga.

- Posle pauze zbog pandemije, ponovo se organizuje „Kineski sajam brendova“ i to će biti odlična prilika za naše kompanije upoznaju kinesku ekonomiju i uspostave kontakte sa kineskim partnerima – kaže Aleksandra Aleksić, koordinator za industriju PKS RPK RUO i napominje da Komora od 2014. godine ima uspešnu saradnju sa Centralnom logističkom zonom u Budimpešti.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine NR Kine, sajam se ove godine organizuje za internacionalne posetioce i idealno je mesto za upoznavanje kineske ekonomije i industrije, kao i novih vidova poslovne saradnje.

- Ove godine sajam će biti veći. Više od 350 kompanija će predstaviti svoje poslovanje, predstavnici iz mnogo provincija će učestvovati na ovom sajmu i za razliku od prethodnih godina ove godine sajam se održava na sajamskom prostoru u Budimpešti „Hung Expo“ i mi se nadamo da će neše kompanije biti zadovoljne i da će uspostaviti kontakt sa potencijalnim partnerima, a ono što moram da napomenem jeste da je ova dugogodišnja saradnja, gde su naše kompanije posećivale kineske sajmove, ali smo isto tako imali i veliki broj poseta kineskih kompanija i kineskih predstavnika našem okrugu, donela rezultate, tako da od 2014. godine postoji taj kontinuirani trend u spoljnotrgovinskoj razmeni, posebno na strani uvoza – dodaje Aleksić.

Kako je najavljeno, na sajmu će se predstaviti 350 izlagača iz 16 privrednih grana.

- Mi ćemo ove godine imati mogućnost da se tamo predstavimo ne samo kineskim kompanijama, jer će na samom sajmu biti i veliki broj kompanija iz centralne i istočne Evrope. Mi ćemo predstaviti poslovanje privrede Rasinskog okruga, učestvovaćemo prvog dana na konferenciji provincije Gansu, te ćemo pozvati i kineske kompanije, ali i kompanije centralno-istočne Evrope da sarađuju sa kompanijama iz Rasinskog okruga – najavljuje je Aleskić.

Ove godine, fokus manifestacije je na proizvođačima mehanizacije, automobilske industrije, elektronike, električne opreme, poljoprivrede, prehrambene industrije, metaloprerade, elektroindustrije, informacionih tehnologija, lake industrije, tekstilne industrije, manufakturnog zanatstva i dr.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar