MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA BRATISLAV GAŠIĆ OTVORIO NOVOIZGRAĐENI OBJEKAT VATROGASNO-SPASILAČKOG ODELJENJA U ALEKSANDROVCU

06-06-2023

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Aleksandrovcu čijom izgradnjom se aleksandrovačkim vatrogascima, koji su do sada požrtvovano radili u nepovoljnim uslovima, omogućava veća efikasnost u zaštiti sigurnosti građana ove opštine i njihove imovine u slučajevima vanrednih situacija.

Ministar Gašić je rekao da se u vatrogasne službe nekada veoma malo ulagalo, a da su vatrogasci ti koji uvek, kao i tokom noćašnjih poplava izazvanih obilnim padavinama u tom kraju, prvi pomažu građanima.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova, zahvaljujući dobrom planiranju, pre svega rukovodstva Sektora za vanredne situacije, namerava da u 2023. godini završi još 10 ovakvih vatrogasnih stanica širom Srbije, pre svega, u manjim sredinama - rekao je ministar naglasivši da je nova vatrogasna stanica u Aleksandrovcu napravljena za svega 49 dana.

- Ulažemo puno u kvalitet života i rada naših pripadnika i tu nećemo stati jer time povećavamo kvalitet usluga koje moramo da pružimo građanima Srbije - rekao je ministar i naglasio da je MUP u proteklom periodu značajno radio na povećanju kapaciteta vatrogasnih jedinica čiji su pripadnici uvek u prvim redovima u slučajevima zemljotresa i velikih poplava.

- Od 1990. do 2012. godine kupljeno je samo 55 kamiona u čitavoj Srbiji za Sektor za vanredne situacije. Mi smo sada kupili 39 novih navalnih vatrogasnih kamiona - rekao je ministar.

Novi objekat Vatrogasno-spasilačke jedinice u Aleksandrovcu izgrađen je na površini od oko 330 kvadratnih metara, a u njemu trenutno radi 12 vatrogasaca.

Ministar Gašić je, nakon otvaranja novoizgrađenog objekta Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Aleksandrovcu, obišao i prostorije Policijske uprave u Kruševcu, gde je otvorena izložba „Policija kroz vreme“
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar