POPLAVE U ĆIĆEVCU I BRUSU

S.Savić 07-06-2023

Na teritoriji opštine Ćićevac proglašena je vanredna situacija zbog velike količine padavina u proteklih nekoliko dana i izlivanja reka i potoka. Najkritičnije je bilo u samom Ćićevcu ali i selima Lučina i Pojate.

-Najveći problem nam je napravilo izlivanje Jovanovačke reke koja je pretila da ugrozi Ćićevac i Pojate, ali smo to brzom reakcijom uz pomoć svih nadležnih službi uspeli da izbegnemo. Takođe je opasnost nosio i Akalavački potok i nanos velikog broja stabala i plastičnih flaša koji je ugrozio železnički saobraćaj kroz našu opštinu pa je bio u prekidu 2- 3 sata. I Kočanski potok je bio kritičan u Ćićevcu. Sve ekipe su na terenu i u stalnom kontaktu smo sa svim stanovnicima koji su imali problem – kaže predsednica Opštine Ćićevac dr Mirjana Krkić.

I podkopaonička opština Brus je imala prethodnih dana problem sa poplavama. Do izlivanja reke je došlo zbog velikih stabala koja su pala. Brzom intervencijom su uklonjena i reka se vratila u svoje korito. Preventivno je postavljeno 1250 džakova kod fabrike uređaja i delova, gde je takođe bilo kritično. Nadležni u ovoj komuni kažu da je za sada sve pod kontrolom, da su putevi bili ugroženi u desetak planinskih sela, ali da se i to rešava i da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu. Inače, isti deo Brusa kod brane koja je izgrađena 60.-ih godina, je bio poplavljen i krajem januara ove godine.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar