„POLICIJA KROZ VREME“.

Tekst: J.M. S.P. 07-06-2023

Prošlo je 60 godina od kako se kruševačka milicija milicija preselila su sadašnju zdradu Policijske uprave, a ova godišnjica bila je povod da se u njenom holu otvori izložba „Policija kroz vreme“. Cilj je i da se građanima Kruševca prikažu eksponati i oprema koju je tadašnja narodna milicija koristila u svom radu.

- Time smo želeli da sačuvamo od zaborava uspomenu na naše kolege koji su čitav svoj radni vek posvetili očuvanju bezbednosti građana. Ovi eksponati koje vidite ovde su uglavnom iz privatnih zbirki naših kolega ili su sačuvani ovde u samoj Policijskoj upravi. Ono što je bitno jeste da svi ovi eksponati imaju svojevrsnu emotivnu vrednost, pre svega za nas koji se ovim poslom bavimo. Ono što je zajedničko i za kolege koje su pre nas radile i za nas koji sada obavljamo policijski posao, ali i za buduće kolege jeste da je policija uvek bila i biće u službi građana – istakao je ovom prilikom Ivan Milenković, načelnik Policijske uprave u Kruševcu i dodao da je izložba realizovana sopstvenim snagama.

Sama izložba deo je Vidovdanskih svečanosti, a ovo je bila i prilika da se načelnik Ivan Milenković zahvali svim ustanovama i pojedincima koji su učestvovali i doprineli njenoj realizaciji.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar