Zbog letnje sezone, raspusta i godišnjih odmora u Kuhinji "Pionir" rade smanjenim kapacitetom, što je i uobičajeno za ovaj period godine.
Trenutno se priprema oko hiljadu obroka za decu u vrtićima Predškolske ustanove "Nata Veljković". Hrana se sprema i za mališane u dva privatna vrtića, za korisnike Centra za osobe sa invaliditetom, za Narodnu kuhinju Crvenog krsta Kruševac kao i za dva maloprodajna objekta ove kruševačke predškolske ustanove "Natina kašika" u Rasadniku i centru grada.
Prema rečima upravnice kuhinje "Pionir" i nutricioniste, Biljane Stefanović - ishrana tokom leta trebalo bi da bude izbalansirana, uz povećan unos tečnosti.
- Kada su visoke dnevne temperature potrebno je unositi dovoljne količine tečnosti, vitamine i minerale. Hrana koja se priprema je sezonska: voće, sveže salate, sokovi i supice zastupljeni su u ishrani mališana, naglašava naša sagovornica.
Inače, u dvorištu kuhinje "Pionir" trenutno se izvode završni radovi na postavljanju nadstrešnice za vozni park. Tokom leta, kada je inače smanjena proizvodnja zbog raspusta, radi se i na tekućem održavanju objekta i opreme.
U prethodnom periodu, podseća Stefanović, radilo se na uređenju spoljašnjeg i unutrašnjeg dela ovog objekta. Zamenjen je krov, urađena je izolacija i spoljna fasada, zamenjena je stolarija, grejna tela (radijatori), pločice, podovi, rasveta, a nabavljena je i nova oprema: delilica za testo, pećnice, kazani, industrijske mašine za pranje i sušenje veša, mikser. Takođe, obnovljen je i vozni park.
Da podsetimo, u kuhinji "Pionir" pripremaju se i užine za školsku i predškolsku decu.
Ostavite komentar