ZA „PALESTRU“ ŠEST MEDALJA NA 17. DRŽAVNOM PRVENSTVU SPECIJALNE OLIMPIJADE SRBIJE U ATLETICI

Izvor: SK Palestra 25-09-2023

Sedamnaesto Državno prvenstvo Specijalne Olimpijade Srbije u atletici održano je na Atletskom stadionu Kruševac pod pokroviteljstvom grada Kruševca, a uz pomoć Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Palestra“, Atletskog kluba Kruševac i Specijalnom Olimpijadom Srbije na čelu sa Nacionalnim direktorom, gospodinom Stanojević Aleksandrom.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 11 gradova širom Srbije u kojima postoje i rade sportski klubovi za decu i omladinu sa posebnim potrebama.

Pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport, Vladimir Petrović, pozdravio je sve učesnike ovog takmičenja i otvorio Državno prvenstvo Specijalne Olimpijade Srbije. Zakletvu Specijalne Olimpijade izgovorila je dugogodišnja sportistkinja Palestre, Saška Vujičić.

Na ovom prvenstvu SK „Palestra“ osvojio je 6 medalja (5 zlatnih i 1 srebrnu). Zlato za „Palestru“ osvojili su Marija Marković i Tomislav Asković u disciplini trčanje na 100 m, Rustem Tairović u bacanju kugle, a Marija Marković i Tomislav Asković u disciplini skok u dalj. Srebrom se na ovom takmičenju okitila Marta Marković, u disciplini trčanje na 50 m.

- Kao dobri domaćini, dobili smo sve pohvale od ostalih klubova širom Srbije, a naše pripreme se nastavljaju jer u oktobru nas očekuje Državno prvenstvo Specijalne Olimpijade Srbije u boćanju koje će biti održano u Pirotu – kažu iz SK „Palestra“.
Ukupno komentara 0

Ostavite komentar