GAŠIĆ: CILJ NAM JE DA SVAKE GODINE IZGRADIMO PO JEDNU KUĆU ZA SVAKOG BORCA KOJI TO ZASLUŽUJE

19-11-2023

Cilj nam je da svake godine napravimo po jednu kuću za svakog borca koji to zaslužuje rekao je između ostalog Kruševljanin Bratislav Gašić , prilikom obilaska pripremnih radova za novu kuću koja će biti izgrađena do polovine decembra kako je ovom prilikom rečeno.

Na inicijativu više udruženja boračkih iz Kruševca došlo se do konstruktivnog rešenja da se ova kuća napravi.

Bratislav Gašić kao veliki donator je ovom prilikom rekao da je ovo 19 kuća koja se gradi, ne samo u Kruševcu već i u Srbiji i u narednom periodu će se ovakav vid pomoći , onima kojima je potrebna nastaviti.

Ovakve donacije imaju velike značaj za naše borce rekao je iz Humanitarne organizacije „Graditelji mira“ Veroljub Smiljković

-Na inicijativu više boračkih udruženja , na jednom sastanku predložili smo našem Kruševljanninu Bratislavu Gašiću da imamo taj problem sa pojedinim borcima koji žive u neadekvatnim uslovima , i na našu sreću da imamo našeg Kruševlajnina koji želi da uvek pomogne , i evo danas smo svedoci ovih temelja i kroz nekih mesec dana , borac će se useliti sa svojom porodicom u svoju kuću i rešiće sve probleme koje je imao do danas- kaže Smiljković

Kuća u kojoj je živeo borac iz Dedine sa sedmočlanom porodicom je počela dase urušava

-U staroj kući živim od 2007. godine. Tu smo kuću od svojih mogućnosti kupili – kaže borac Goran Milić i nastavlja – kuća je napavljena od blata i letava , nema ništa od tvrdog materijala u njoj , oronula je , pada, stvara se vlaga. Hvala svim ljudima , koji su pomogli , udruženju boraca i zahvaljujem se našem Kruševljaninu Bratislavu Gašiću što je učino mnogo veliki gest meni i mojoj porodici . Mi smo sedmočlana porodica , imam četiri sina, supruga,majka i ja živimo u kući.

Prvobitni plan je bio da kuća ima 50 kvadrata , međutim imaće još 50 – rekao je prilikom obilaska Bratislav Gašić

-To su sad obećali da za moje najmlađe sinove da podignu još dve sobe gore da bude njima još lepši kutak gore- kaže borac Milić.

Izvor : TV Plus , RTK




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar