BRIGA O SOCIJALNO UGOŽENIM GRUPAMA – PRIORITET GRADSKE UPRAVE KRUŠEVAC

Tekst/foto: N.P/M.A 01-12-2023

U okviru Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja grada Kruševca, svake godine se iz budžeta grada izdvajaju finansijska sredstva za poklon pakete za učenike romske nacionalnosti i tradicionalno se obilaze škole, kako bi se sprovele radionice na temu značaja obrazovanja romske dece.

Tim povodom, u Osnovnim školama "Jovan Jovanović Zmaj" i "Nada Popović" uručeni su poklon paketi koji sadrže osnovne životne namirnice i sredstva za kućnu higijenu.

U OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" ima dvadesetak učenika romske populacije, ali njih trinaestoro su slabijeg imovnog stanja i na osnovu toga, dobili su poklon paket.

- Mogu da kažem da je ovo veoma važna saradnja naše škole i Gradske uprave i da će se nastaviti i na dalje, rekla je VD direktorka Jasmina Jovanović.

U OŠ „Nada popović“ podeljeno je 15 paketa. Direktorka, Jelena Ivanović istakla je da u školi posvećuju posebnu pažnju i brinu o socijalno ugroženim grupama, naročito o romskoj populaciji, što između ostalog, pokazuje i ova akcija.

Akcija podele paketa nastavljena je i u školama: "Dositej Obradović", "Sveti Sava" Čitluk i "Vuk Karadžić", takođe u okviru Lokalnog akcionog plana za inkluziju Roma i Romkinja grada Kruševca.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar