DOJAVA O BOMBI U EKONOMSKO-TRGOVINSKOJ ŠKOLI - IZVEDENA VEŽBA USPEŠNA

N.P. 01-12-2023

Poslednji kavrtal u godini, kada su sve službe koje su uključene u sektor za vanredne situacije u pitanju, predodređen je za vežbe u školskim uslovima.

- Ove godine u Srednjoj Ekonomsko-tgovinskoj školi u Kruševcu, izvdena je pokazna vežba "Dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi, kako se ponašati, odnosno prevenirati". Od samog poziva do obaveštavanja nadležnih, preko izlaska iz učionica, učenici i profesori su pokazali izvesnu dozu ozbiljnosti. To je bitno, jer u ovoj srednjoškolskoj ustanovi postoji smer Tehničar obezbeđenja, tako da je to njima i praktična vežba – kazao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije, poplave i poslove odbrane i zaštite Dušan Todorović.

- Stalnim uvažbavanjem svih potencijalnih učesnika i simulacijom potencijalno rizičnih situacija, možemo u datom momentu koji niko ne želi da smanjimo rizik i da koliko toliko sprečimo neželjene posledice - zaključio je Todorović.

Vežba je uspešno izvedena, a pored službi koje su učestvovale u samoj vežbi, tok simulacije obišao je zamenik predsednice privremenog organa Aleksandar Jovanović.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar