KRUŠEVAC IDE U DOBROM PRAVCU, PORUČENO NA KONFERENCIJI U GRADSKOJ UPRAVI

I.M. 09-02-2024

U gradskoj upravi grada Kruševca održana je konferencija za novinare na kojoj se prustnima obratio gradonačelnik Ivan Manojlović koji je između ostalog istakao da Kruševac ide u dobrom pravcu,rame uz rame sa evropskim gradovima.

Gradonačelnik je ovom prilikom zahvalio predstavnicima medija na dosadašnjoj saradnji i dodao da i u narednom periodu predstoji dosta posla.

Kao predstavnici medija vi nosite veliki teret, obaveze i rad koji je za svaku pohvalu.Što se tiče gradske uprave očekujem dobru saradnju sa medijima jer smo na istom zadatku a to je da informacije pravovremeno stignu do građanstva, istakao je Manojlović.

Ogromna je čast biti gradonačelnik i dugujem veliku zahvalnost Kruševljanima i ljudima koji su me predložili i izabrali da budem na čelu grada, istakao je Manojlović i dodao da u gradskoj upravi radi na kreiranju budžeta te da će se tokom tekuće godine realizovati projekti kako sredstvima gradskog tako i iz republičkog budžeta.

Ono što imamo kao zakonske regulative jeste da je jasno definisan procenat za koliko budžet ne sme da bude veći za razliku od prošle godine. Sačekalo nas je povećanje plata u javnom sektoru tako da je sve to nešto novo nakom privremenog budžeta i moramo da sve kreiramo kako bi zadovoljili zakonske regulative. Daćemo sve od sebe da što više stvari pokrijemo,kaže Manojlović i dodaje da će godinu rukovodstvo grada svakako iskoristiti u punom kapacitetu ali i da će se brojni projekti realizovati sredstvima iz republičkog budžeta kao što su rekonstrukcija Opšte bolnice i izgradnja Naučno-tehnološkog parka.

Procenat nezaposlenih se drastično smanjio poslednjih godina a uskoro se očekuju i nova upošljavanja u kompaniji Lus tekstil. Kompanija Kromberg i Šubert proširuje kapacitete te ćemo vrlo brzo biti u problemu što se tiče radne snage,istakao je Manojlović i dodao da je to još jedan dokaz da Kruševac ide u dobrom pravcu.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar