OTVOREN FESTIVAL IGRE U VRTIĆU „ZVONČIĆ“

10-02-2024

Festivalom igre održanom u vrtiću „Zvončić“ simbolično je označen završetak projekta „Kruševac po meri dece“. Festivalu igre sa najmlađima pridružili su se gradonačelnik Ivan Manojlović i zamenik gradonačelnika Snežana Radojković.

Goste je pozdravila direktor PU „Vesna Živković“, podsetivši da je vrtić „Zvončić“počeo sa radom još 1964.godine ( pod imenom „Živka Mićić“ ), kao jedan od prvih namenski građenih objekata za smeštaj dece predškolskog uzrasta. Danas u vrtiću ima 8 vaspitnih grupa i 19 vaspitača.

Što se tiče projekta „Grad Kruševac po meri dece“, on obuhvata realizaciju tokom prethodne i ove godine. Odobren je od strane Ministarstva za brigu o porodici i demografiju kao partnerski projekat sa Gradom u cilju ostvarivanja mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece.

Ukupni troškovi renoviranja objekta su iznosili preko 23 miliona dinara. Učešće Ministarstva je iznosilo 60%, a Grada Kruševca 40%. Pored građevinskih radova projekat je podrazumevao meru uvođenja i realizacije novih programa pružanja podrške deci i porodici, na čemu je radio i nastaviće da radi stručni tim PU „Nata Veljković“ u saradnji sa roditeljima i lokalnom zajednicom.

Nakon zvaničnog otvaranja Festivala igre, upućena je poruka svih zaposlenih iz vrtića „Zvončić“ : „Pridružite nam se ne samo danas već i svakog narednog dana da kroz igru kao osnovni oblik učenja date i lični doprinos što kvalitetnijem odrastanju najmlađih generacija…“

izvor/foto GU Kruševac




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar