ODRŽANA PRVA SEDNICA KONSTITUISANOG OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE TRSTENIK

Dragan Ivanović 12-02-2024

U Sali za sastanke Opštine Trstenik održana je prva po redu sednica novog saziva Opštinskog veća Opštine Trstenik. Sednicom je predsedavala Milena Turk, predsednica Opštine Trstenik.

Prva tačka bilo je konstituisanje Opštinskog veća sa predlogom pojedinačnog zaduženja članova Veća i predlog Pravilnika o četvrtim izmenama i dopunama Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i Opštinskom pravobranilaštvu. Sedmorici većnika povereni su resori koje će voditi, obzirom na njihovo obrazovanje i karijeru u prethodnom periodu.

- Imenovani su i pomoćnici predsednika Opštine Trstenik, to su Vladimir Dačić i Radomir Milunović. Na sednici smo razmatrali i teme koje se tiču obezbeđenja i uknjiženja imovine naših matičnih škola na šta smo obavezni. Na naredenoj sednici Opštinskog veća očekuju nas razmatranje tačaka koje su bile na dnevnom redu Privremenog organa, koji nije mogao da odlučuje o nekim temama koje su u nadležnosti Opštinskog veća. Na narednoj sednici ćemo raspravljati i o ovogodišnjem opštinskom budžetu, jer je do 31. marta ove godine na snazi odluka o privremenom finansiranju. U odnosu na 2016. godinu naš budžet je povećan dva i po puta i stabilan je, što nam omogućava da nastavimo sa realizacijom planiranih aktivnosti. Uspeli smo da izdejstvujemo različite kapitalne projekte, socijalna davanja, podrška roditeljima i učenicima. Želim da napomenem da smo prošle godine izdvojili iz budžeta 24 miliona dinara za novčane čestitke svim učenicima od prvog do osmog razreda. Iste i druge aktivnosti očekuju nas tokom ove godine - rekla je Milena Turk, predsednica Opštine Trstenik.

Osim nje i njenog zamenika, Dejana Rakovca, nov sastav Opštinskog veća činiće Gerasim Atanasković, zadužen za oblast privrede i razvoj malih i srednjih preduzeća, Zoran Mirković za razvoj Mesnih zajednica, dijasporu i turizam, Zoran Jakovljević za poljoprivredu, ekologiju i ruralni razvoj, dr Dragica Gočanin Pejčić za zdravstvo i populacionu politiku, Aleksandar Jovanović za finansije i lokalni ekonomski razvoj, Ivana Dimitrijević za obrazovanje i kulturu i Ivan Simić zadužen za oblast sporta i omladine.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar