KRUŠEVAČKI IT STRUČNJACI PREDNJAČE

N. POPOVIĆ 12-02-2024

Program „Rejsing starts“ predstavljen je u kruševačkom Biznis inkubatoru i firma „Smart Tač Sistem“ uvidela je šansu. Kao stanar Biznis inkubatora u Kruševcu, „Smart Tač Sistem“ koji čine Ivan Stupljanin i Vladimir Šutanovac dobili su nagradu Švajcarske Vlade u iznosu od 20 hiljada švajcarskih franaka za inovativno rešenje u automatizaciji proizvodnih procesa u plasteničkom uzgoju biljaka, posle predstavljanja svog softevera i hardvera preko „Rejsing Starsts“ programa.

- Imali smo priliku da predstavimo softever i hardver koji poboljšava automatizaciju proizvodnog procesa u plasteničkoj proizvodnji biljaka preko program „Rejsing Startsa“ koji nam je omogućio Biznis inkubator - rekao je jedan od dvojice nagrađenih koji čine „Smart Tač Sistem“, Vladimir Šutanovac.

- Ovaj program ima cilj ubrzanje rasta i razvoja inovativnih biznisa i razvoja u Srbiji. Ovo je prvi put da u Kruševcu startap kompanija koju čine mladi dobije priznanje. Samo rešenje je prilika za razvoj proizvodnje hrane, a u tome je budućnost zemalja Trećeg sveta - rekao je novinarima Šutanovac.

U Biznis inkubatoru očekuju da će se uspesi nastaviti startom Naučno-tehnološkog parka, gde će i uslovi za rad mladih komapanija biti još bolji, navela je direktorka Biznis inkubatora Martina Manojlović i zaključila da je za Biznis inkubator veoma važno da se kreće u korak sa vremenom u naučno-tehnološkom razvoju.

- Za mene startap kompanija u Biznis inkubatoru je važna, kolega Ivan Stupljanin i ja smo uradili dosta i mislim da ćemo nastaviti - napominje Šutanovac.

Inače, plan ovih mladih naučnika je da razviju platformu nakon prototipa i da plastenička prozvodnja uz osavremenjivanje doživi bum u poljoprivredi.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar