IZGRADNJA REGIONALNOG CENTRA ZA UPRAVLJANJE OTPADOM JEDNA OD KAPITALNIH INVESTICIJA NA TERITORIJI GRADA KRUŠEVCA

D.K. 12-02-2024

U toku su intenzivne pripreme za izgradnju Regionalnog centra za upravlajne otpadom. Tim povodom prethodne nedelje u Gradskoj upravi u Kruševcu održan je sastanak sa predstavnicima resornog ministrastva za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu, predstavnicima KFV banke i lokalnih samouprava, istakao je načelnik Rasinskog Upravnog okruga, Ivan Anđelić, dodajući da ovo samo jedna od kapitalnih investicija na teritorji Grada Kruševca.

Ovaj projekat je značajan zbog više aspekata, jer se na posredan način odnosi na očuvanje životne sredine i na neposredan na zdravlje građana. Krenuće se od sanacije postojeće deponije u Srnju, uključeno je svih pet lokalnih samouprava sa teritorije Grada Kruševca i opština Blace iz Topličkog okruga. Projekat je obiman, nabavljaće se nova oprema, nova vozila i sve što je neophodno, a monitoring sprovode predstavnici KFV banke koja realizaciju ovog projekta finansira sa 33 miliona evra. Veoma važan je podatak da Kruševac već ima postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, najsavremenije u regionu, te će izgradnja pomenutog centra zaokužiti ovaj ekološko-privredni kompleks - naglasio je načelnik Anđelić, posebno ako se uzme u obzir da oko 256 hiljada stanovnika gravitira u pomenutom geografskom regionu i da se 56 hiljada tona otpada produkuje u ovom postojenju.

U suprotnom sav taj otpad završio bi u rečnim tokovima, na zelenim i drugim površinima, a grad Kruševac se već dokazao kao takozvani "Zeleni Grad", odnosno čitav region ima za cilj da taj status sačuva i unapredi, a sve u cilju očuvanja životne sredine, kvaliteta života stanovnika i, u krajnjoj liniji, uticaja i na zdravlje građana sa našeg područja.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar