ODRŽANA PRVA RADNA SEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE

J.M. 21-02-2024

Na trećoj po redu sednici Skupštine grada Kruševca pred odbornicima se našlo 17. tačaka dnevnog reda, kao i jedna uvrštena po hitnom postupku.

- Na Dnevnom redu najvažnija od svih tačaka jeste izbor članova radnih tela Skupštine grada, jer je neophodno da se formiraju radna tela kako bismo imali redovne sednice pre sednice o budžitu grada – kazala je uoči skupštinskog zasedanja predsednica Skupštine dr. Dragana Barišić.

Naknadno uvrštena tačka odnosi se na Predlog odluke o promeni člana 39. Statuta grada Kruševca, kako bi predsednik Skupštine grada mogao biti na stalnom radu u gradu, a što bi predsednici skupštine dr Dragani Barišić omogućilo da obavlja profesionalnu delatnost lekara specijaliste psihijatrije.

- Promena statuta grada odnosi se na izmenu člana, a koji se odnosi na rad predsednika Skupštine, odnosno naš Statut je predvideo da predsednik bude na stalnom radu, a po Zakonu RS predsednik može biti na stalnom radu – pojasnila je Barišić.

Kako je ovom prilikom istakla Barišić, na sednici su prva i druga tačka posvećene prestanku i potvrđivanju mandata odbornika, jer je njih sedmoro do sada podnelo ostavke na ove funkcije zbog izbora na druge funkcije, koje su ranije predviđene. Isto tako, pred odbornicima se našao i paket imovinskih rešenja kojim se uređuju imovinska pitanja građana, a koja se uglavnom odnose na legalizaciju objekata i zemljišta.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar